ETIKET DOMAINE DU RENARD

ETIKET DOMAINE DU RENARD

ETIKET DOMAINE DU RENARD

Het etiket van de wijngaard vloeit voort uit een andere passie van mij, n.l. MOZAÏKEN. 

Formaat  van dit mozaïek is 98 cm breed x 48 cm hoog en gemaakt ( gesneden / geknipt van keramiek-tegeltjes) en geplakt / gevoegd op een op maat gesneden ondergrond ( trespa).

Na mijn vervroegde pensionering zocht ik naar een hobby die ik gedurende de winter kon beoefenen; een periode waarin de wijngaard ongeveer 4-5 maanden in een “winterslaap” verkeert. In beginsel had ik dit mozaïekwerk gemaakt om boven het hekwerk van de wijngaard te plaatsen. Nadat ik reeds enige voorbereidingen hiertoe had getroffen werd mij dit voornemen door meerderen ontraden ivm mogelijke vernieling en/of diefstal. Uiteindelijk heb dit een plekje in mijn thuissituatie gegeven.

Een drukker heeft er een mooi etiket-formaat van gemaakt op geschikt papier.

Bovendien maak ik voor elke wijn een “backlabel” waarop de specificaties en bijzonderheden van elke wijn worden vermeld.

Beide etiketten worden “geplakt” met volle melk dat met een kwastje aan de achterzijde van het etiket wordt aangebracht. Hierdoor zijn de etiketten na consumptie  gemakkelijk te verwijderen met water en kunnen de flessen weer worden hergebruikt.